GARANTIEBELEID

Onze producten zijn prachtig handgemaakt met liefde, zorg en toewijding door onze ongelooflijk ervaren en professionele ambachtslieden in Florence, Italië. Daarom zijn we er zeker van dat u absoluut zult genieten van uw nieuwe product(en), en we zijn er zeker van dat ze u voor een lange, lange tijd zullen meegaan. Voor uw gemoedsrust bieden wij u graag twee jaar garantie vanaf de datum van aankoop.

  • Wij garanderen twee jaar vanaf de dag dat een product is gekocht, aan de oorspronkelijke koper, dat onze materialen en vakmanschap vrij zijn van fabricagefouten.
  • De garantie dekt geen schade inclusief, maar niet beperkt tot: verkeerd gebruik of verwaarlozing, normale slijtage, verandering van gedachten, overvolle portefeuilles/producten, vervormde producten door verkeerd gebruik, ongelukken, blootstelling aan extreme omstandigheden, verandering van kleur, zuren, inkt, oliën, oplosmiddelen, water of kwaadwillige schade (sorry daarvoor).
    Bijvoorbeeld: Als u meer kaarten in een portemonnee stopt dan aanbevolen, zal het leer op natuurlijke wijze uitrekken en de stiksels en andere materialen onnodig belasten, dit is een voorbeeldgeval van geen garantiedekking.
  • Deze garantie dekt geen aanspraken op incidentele schade of gevolgschade in verband met het product.
  • In ieder geval behouden wij ons het recht voor om het artikel te inspecteren en een eerlijk oordeel te vellen over de vraag of het defect onder onze garantie valt. Wij behouden ons het recht voor om een reparatie, een omruiling voor hetzelfde artikel (of een “gelijkwaardig” artikel als hetzelfde niet beschikbaar is) of een volledige terugbetaling aan te bieden.
  • De Bagtrainer-garantie staat naast de toepasselijke wetgeving inzake consumentenbescherming.

Defecte artikelen:

  • In het hoogst onwaarschijnlijke geval dat uw artikel een defect heeft, stuur ons dan een e-mail (met foto’s, indien van toepassing) en wij kunnen u voorzien van een retouradreslabel, zodat u het artikel naar ons terug kunt sturen.
  • We raden u ten zeerste aan uw artikel goed te verpakken en gebruik te maken van een track & trace service met voldoende verzekeringsdekking voor het artikel/de artikelen die u verzendt, omdat we helaas niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor artikelen die tijdens het vervoer verloren gaan of beschadigd raken. Bovendien raden wij u aan een kopie van uw bewijs van verzending te bewaren.
  • Zodra we het artikel ontvangen, kunnen we de kwaliteit van het product controleren en als blijkt dat het artikel defect is, sturen we u een vervangend artikel of betalen we u het bedrag terug (inclusief verzendkosten).

Hoe kan ik een claim indienen?

In het uiterst onwaarschijnlijke geval dat uw goederen een fout ontwikkelen, gelieve ons te e-mailen op info@bagtrainer.com met enkele foto’s en details, dit zal ons helpen de zaken te bespoedigen en op de best mogelijke manier te helpen.