Levering & verzending

Bagtrainer verzendt naar de volgende landen: België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk.

Ja! De verzendkosten zijn inbegrepen. Je hoeft dus niets extra’s te betalen.

De gemiddelde levertijd is drie werkdagen.

Bagtrainer maakt gebruik van DHL of FedEx.

Zodra jouw bestelling is verzonden, ontvang je een verzendbevestiging per e-mail met de titel “Jouw bestelling is onderweg”. Je kunt je bestelling dan volgen via de tracking-link in de e-mail. Als je nog geen e-mail hebt ontvangen, geen zorgen! We doen ons best om je deze zo snel mogelijk te bezorgen.

Retourneren

Je hebt 30 dagen om ongebruikte goederen in hun oorspronkelijke verpakking terug te sturen. Raadpleeg ons Retourbeleid voor meer informatie.

Raadpleeg ons Retourbeleid voor instructies over hoe je een artikel kunt retourneren. 

We accepteren geen retourzendingen die niet door ons zijn goedgekeurd en sturen het op eigen kosten terug. Zie ons Retourbeleid voor meer informatie over het retourneren van een artikel.

Nee, we hebben de bestelgegevens, zoals ordernummer en e-mailadres, nodig om het artikel retour te kunnen nemen en te kunnen verwerken. 

Ja, als je een artikel terug wilt sturen dan zijn de kosten van het terugsturen van een artikel voor jouw rekening.

Tenzij Bagtrainer jou het verkeerde artikel heeft toegezonden, in dat geval vergoeden wij de kosten van het terugsturen.

Zodra wij jouw artikel hebben ontvangen, controleren wij de kwaliteit van het product. Zodra de retourzending is geautoriseerd, zullen we een terugbetaling doen via dezelfde weg als de oorspronkelijke betaling.

Wij zullen je binnen 5 werkdagen na goedkeuring van de terugbetaling een terugbetaling doen toekomen.

Houd er echter rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat de betaling op jouw rekening zichtbaar is, aangezien de uiteindelijke verwerkingstijd afhankelijk is van jouw eigen bank.

Ja, wij zullen je per e-mail of telefoon op de hoogte stellen wanneer wij uw geld hebben teruggestort.

Wij accepteren geen retourzendingen van gebruikte artikelen, en zullen het op jouw eigen kosten terugsturen. In het hoogst onwaarschijnlijke geval dat jouw artikel een defect heeft ontwikkeld na de eerste retourperiode van 30 dagen, kun je contact met ons opnemen via info@bagtrainer.com

In het zeer onwaarschijnlijke geval dat jouw goederen een defect vertonen, moet je ons onmiddellijk e-mailen. Het is belangrijk dat je onze Algemene Voorwaarden leest voordat je in dit stadium contact met ons opneemt. Je defecte artikel kan worden gedekt door onze garantie, maar houd er rekening mee dat we onderzoek van het artikel en eventuele zichtbare gebreken nodig hebben voordat we kunnen bevestigen of de fout al dan niet onder onze garantie valt. Zie de sectie twee jaar garantie voor meer informatie.

Nee, nadat we de retourzending hebben goedgekeurd, sturen we je een retourlabel om het artikel naar ons terug te sturen, of vergoeden we de kosten voor het terugsturen van het artikel. 

Verkoopinformatie

Ja, met onze prijzen, wat je ziet is wat je betaalt.

Ja, we staan klaar om je te helpen. Stuur ons een e-mail op info@bagtrainer.com voor al je vragen.

Garantie

De garantie is twee jaar geldig vanaf de datum van ontvangst. Let op, bij zelf aanpassingen/reparaties doen en aanpassingen/reparaties door derden kan de garantie komen te vervallen.

De garantie dekt fabricagefouten, maar geen schade zoals, maar niet beperkt tot: verkeerd gebruik of verwaarlozing, normale slijtage, ongelukken, blootstelling aan extreme omstandigheden, zuren, inkt, oliën, oplosmiddelen, water of kwaadwillige beschadiging. Wij zullen het artikel en eventuele zichtbare gebreken moeten onderzoeken voordat wij kunnen bevestigen of het gebrek al dan niet onder onze garantie valt. Zie de sectie twee jaar garantie voor meer details.

Wij behouden ons het recht voor om jouw artikel te repareren, om te ruilen of te vervangen, afhankelijk van wat het beste is in de omstandigheden, maar als we denken dat het gepast is, kunnen we een tegoedbon of een terugbetaling geven. Zie twee jaar garantie sectie voor meer details.

Nee, wij sturen je een retourlabel of vergoeden je de retourkosten.

Productinformatie

Wij gebruiken verschillende Italiaanse topkwaliteit ledersoorten.

Ja, wij accepteren geen dierenmishandeling bij de productie van onze producten en wij doen altijd ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze ledersoorten afkomstig zijn van verantwoordelijke looierijen.

Wij controleren de kwaliteit van al onze producten voordat ze worden verzonden om ervoor te zorgen dat u krijgt waar je voor betaalt. Toch kunnen er kleine kleurverschillen zijn, afhankelijk van jouw schermresolutie en andere factoren. Hierdoor zullen de consistentie en indrukken in elk product kleine variaties hebben van elkaar en van onze foto’s, waardoor elk stuk volledig en echt uniek is.

Ja, we doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze producten vrij zijn van productie- en materiaaldefecten, maar we werken met natuurlijke producten en er zullen kleine variaties zijn tussen elk product, die niet als een defect mogen worden beschouwd.